min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Vijesti
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Natječaj za nove skladbe za „Glazbeni festival Slavonije“, Požega 2012.

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Srijeda, 28 Ožujak 2012 22:31

„Glazbeni festival Slavonije“ Organizacijski odbor festivala raspisuje NATJEČAJ za nove skladbe za „Glazbeni festival Slavonije“, Požega 2012.

Organizacijski odbor, odlukom od 15. siječnja 2012. godine raspisuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na festivalu koji će se održati od 30. 08 do 02. 09. 2012. godine na Trgu Sv. Trojstva u Požegi.
 

Organizacijski odbor raspisuje natječaj za skladbe za slijedeće glazbene  pravce:

 • Tradicionalna tamburaška glazba za male tamburaške sastave ili soliste uz pratnju festivalskog tamburaškog orkestra
 • Popularna glazba koja u svom aranžmanu sadrži tradicionalne hrvatske instrumente i obavezno instrument iz standardne tamburaške postave i / ili koja u stihovima sadrži elemente tradicijske baštine Slavonije.

Na natječaj mogu biti prijavljene isklučivo nove skladbe koje još nisu izdane na nosačima zvuka i nisu emitirane u medijima. Prijavom na natječaj autor jamči istinitost gore navedenih činjenica.

Autor, izvođač ili autorski tim koji želi sudjelovati na Natječaju, dužan je poslati svoju skladbu snimljenu na CD-u uz tri (3) primjerka teksta, najkasnije do 01. travnja 2012. godine isključivo poštom na adresu:

POŽEŠKI TAMBURAŠKI ORKESTAR
GLAZBENI FESTIVAL SLAVONIJE
TRG SV. TROJSTVA 1
34000 POŽEGA
s naznakom : ZA NATJEČAJ

Kako bi Organizator mogao osigurati jednake mogućnosti svim sudionicima na Natječaju za Glazbeni festival Slavonije, na stranicama www.pozeskifestival.hr  nalazi se prijavnica sa svim potrebnim podacima za prijavu na Natječaj. Prijavnica je sastavni dio Natječaja i radovi koji ne budu uključivali prijavnicu neće se uzimati u obzir.

994314festival slide1

Pojedini skladatelj može sudjelovati na Natječaju s najviše tri (3) skladbe,  a izvođač s jednom skladbom.

Skladba upućena na Natječaj ne smije biti duža od četiri minute (4 min.) U slučaju dužeg trajanja autori dopuštaju Organizatoru da suglasno i zajednički obave kraćenje skladbe.
 

Skladatelj jamči jedinstvenost prijavljenog djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova glede prava u pitanjima autorstva, odgovornost snosi skladatelj.
 

Radovi koji ne budu ispunjavali uvjete iz ovog Natječaja, neće moći sudjelovati u odabiru.

Organizacijski odbor izabrat će Stručni ocjenjivački sud u roku od deset (10) dana od objave Natječaja. Stručni ocjenjivački sud između prispjelih skladbi po ovom Natječaju izabrat će najbolje skladbe koje time postaju sudionice Glazbenog festivala Slavonije.

Organizacijski odbor objavit će popis izabranih skladbi na službenim stranicama festivala www.pozeskifestival.hr
 

Autori i izvođači odabranih skladbi obvezni su u roku od 15 dana nakon objavljivanja rezultata Natječaja potpisati nakladničke ugovore s organizatorom festivala, te Ugovor o nastupu na Glazbenom festivalu Slavonije. U slučaju da autor ili izvođač u roku od petnaest (15) dana ne vrate potpisane Ugovore, skladba će biti isključena iz natjecanja.
 

Skladatelj nema pravo naknadnog povlačenja skladbi odabranih za izvođenje na Glazbenom festivalu Slavonije

U slučaju da je autor ili izvođač ekskluzivno vezan uz nekog od nakladnika, a vidi svoj interes u sudjelovanju na Glazbenom festivalu Slavonije, preuzima na sebe reguliranje svih pravnih pitanja sa svojim nakladnikom u cilju nesmetanog izvođenja skladbe na festivalu, objave skladbe na nosačima zvuka festivaskih večeri, emitiranja festivalskih večeri na radijskim i TV postajama u RH i inozemstvu te prenošenju pojedinih prava na treće osobe.
 

Slanjem radova na Natječaj autori i izvođači prihvaćaju u cijelosti njegove uvjete, a sva međusobna prava i obveze bit će regulirani posebnim izvođačkim  i autorskim ugovorima.

Materijali poslani na natječaj se ne vraćaju pošiljatelju.

Natječaj za izbor skladbi za izvođenje na Glazbenom festivalu Slavonije  započinje danom objave na službenim stranicama festivala www.pozeskifestival.hr

U Požegi, 15. siječnja 2012. godine,

Organizacijski odbor festivala,

Tomislav Galić  - Direktor festivala
Tomislav Jakobović - Umjetnički ravnatelj festivala
 

>>
 Prijavnica za Festival

Tražilica

NAJGLEDANIJE vijesti

IZDVOJENO IZ ARHIVE


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!