min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Vijesti
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

48. Vinkovačke jeseni donose niz novina

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Petak, 26 Srpanj 2013 13:56

48. Vinkovačke jeseni donose niz novina u organizacijskom smislu. Čak tri pozornice bit će sjedište niza priredaba u gradu na Bosutu od 6. do 15. rujna.
Folklorne večeri održavat će se u Pješačkoj zoni što je najveća novost. Program svečanog otvorenja u petak 14. rujna također će se održati u centru grada kod poznate "lampe nasrid Vinkovaca". Šator na Trgu Vinkovačlkih jeseni ostat će rezerviran za koncerte i zabavne sadržaje, koji će za razliku od prijašnjih godina započinjati točno u 22 sata.  Tako će ove tri pozornice na tri lokacije biti mjesto održavanja najznačanijih priredbi Vinkovačkih jeseni. "Na ovaj način omogućujemo veću dinamičnost događanja, samim time i zanimljiviji program za posjetitelje. Primjerice Folklorne večeri traju od 20 do 22 sata, a odmah u 22 sata u šatoru započinje koncert. Nema gubljenja vremena i čekanja na uređivanje pozornice" istaknuo je Stjepan Đurković organizator Vinkovačkih jeseni.  

Organizacijski tim Folklornih večeri Aleksandar Nović i Franjo Japelj na konferenciji za medije predstavili su ovogodišnje Folklorne večeri koje se održavaju od 06. do 11 rujna. Najveća novina 48. Vinkovačkih jeseni vezano uz Folklorne večeri je mjesto održavanja. Naime, Folklorne večeri održat će se na otvorenom na pozornici u Pješačkoj zoni Grada Vinkovaca.
Kako je istaknuo organizator Stjepan Đurković sve glavne priredbe 48. Vinkovačkih jeseni završene su, a organizacijski timovi još rade na popratnim sadržajima. „Unatoč krizi naša manifestacija zadržat će razinu koju je imala i prethodnih godina. Usudio bih se reći kako su Vinkovačke jeseni u organizacijskom smislu na zavidnoj razini što nam potvrđuje i broj sudionika i posjetitelja. Ove godine želimo posebice u svjetlu naše Europske zajednice pokazati što smo, pa je takva i tema 48. Vinkovačkih jeseni „To smo što jesmo". Želimo ostati svoji i pokazati Europi našu bogatu kulturu i tradiciju - to je cilj Vinkovačkih jeseni i svih sudionika manifestacije" istaknuo je Stjepan Đurković tajnik Zajednice kulturno umjetničkih djelatnosti Vukovarsko srijemske županije. Aleksandar Nović, koji je uz Franju Japelja zadužen za organizaciju Folklornih večeri, istaknuo je kako se od sudionika Županijske smotre folklora Folklornih večeri traži izvornost i originalnost. „Folklorne večeri započinju 06. rujna programom otvorenja u 19,30 i započet ćemo bećarcem, koji je i zaštićena nematerijalna kulturna baština. Folklorne večeri održavaju se do 11 rujna u vremenu od 20 do 22 sata" rekao je Nović dodajući kako je veliki interes KUD-ova za folklorne večeri te kako se posebno puno gledatelja očekuje s obzirom na program na otvorenom. Franjo Japelj je najavio kako je cilj što veća raznovrsnost i šarolikost programa Županijske smotre folklora. „Očekuje Vas šarenilo programa, izvornost i posebno brižno složen program koji je priredilo 53 KUD-a i 8 gradskih društava koji će nastupiti na ovogodišnjim Foklornim večerima"istaknuo je Japelj dodajući kako će ova manifestaciji okupiti preko 2500 sudionka. 
Posebna zanimljivost je kako i na ovogodišnjim 48. Vinkovačkim jesenima nastupa KUD Grančica iz Đeletovaca, koji su uz jeseni svih 48. godina manifestacije. „Ove godine uz one sa najdužim stažem imamo i KUD koji po prvi puta nastupa na jesenima, a radi se o Slovačkom kulturno umjetničkom društvu iz Soljana" najavio je Aleksandar Nović na današnjoj konferenciji za medije.
Podsjećamo Vas kako se 48. Vinkovačke jeseni održavaju od 6. do 15. rujna i ponovno će okupiti preko 8000 izvođača i sadržavati preko 50 različitih priredaba. Na 48. Vinkovačkim jesenima očekujemo i KUD-ove iz Austrije, Mađarske, Rumunjske i Njemačke, a putem internet prijenosa pratit će nas naši hrvati, ali i svi koji vole tradiciju i folklor, u cijelome svijetu. 

1pagevkzujeseni2013

Tražilica

NAJGLEDANIJE vijesti

IZDVOJENO IZ ARHIVE


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!