min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Vijesti
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Eskluzivno za Šokački Portal Garavuše donose dojmove sa CFU turneje

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Ponedjeljak, 24 Rujan 2012 12:28

Ekskluzivno za Šokački Portal donosimo Vam dojmove sa same turneje i pročitajte što kažu djevojke iz tamburaškog sastava "Garavuše" tijekom 28-dnevnog gostovanja po Kanadi i SAD-u!

"Na turneji u Kanadi i SAD-u koju organizira CFU – Croatian fraternal union (HBZ-Hrvatska bratska zajednica) bili smo 28 dana (15.8.-11.9.). Odradili smo 18 koncerata u 18 gradova, a neki od njih su: Hamilton, Mississauga, Kansas City, Cleveland, Milwaukee, New York, Pittsburgh... Prilikom dolaska na aerodrom u Toronto, dočekao nas je autobus kojim smo putovali tijekom cijele turneje.

Svaki koncert sastojao se od dva dijela. U prvom dijelu Garavuše su se predstavile s nekoliko svojih pjesama i slavonskih hitova, a zatim su nam se pridružili virtuoz na primu Antun Nikolić Tuca i vokalni solist Željko Lončarić Žec. Za kvalitetu našeg zvuka zadužen je bio Damir Bačić, poznati tekstopisac i skladatelj, predsjednik Odsjeka HBZ-a u Županji, a ujedno i jedan od organizatora ove turneje.

Osim Tuce, Žeca i Damira, naš „tim“ su činili vozač Josh te bračni par Bertović – gospođa Mirjana i gospodin Franjo, potpredsjednik HBZ-a. Oni su se brinuli da imamo sve što nam je potrebno na našem putovanju i da turneja prođe bez problema.
Nakon koncerata imale smo dosta vremena za kontakt s publikom pa smo upoznale mnogo ljudi koji su davno napustili Hrvatsku. Većina njih ne govori hrvatski jezik i drago nam je što smo ih svojim nastupom i kroz razgovor podsjetili na materinji jezik i domovinu. Publika nas je odlično prihvatila i svi su zadovoljni našim nastupima, a mi smo zadovoljne organizacijom turneje od strane Hrvatske bratske zajednice.

Slobodno vrijeme koristili smo za obilazak kulturnih znamenitosti pa smo se tako provozali rijekom Niagarom i posjetili poznate slapove, posjetili smo Toronto i bili na 553 metra visokom CN toweru. U Detroitu smo razgledali muzej Henrya Forda i navijali za domaće Tigerse na baseball utakmici između Detroita i Toronta. Poprilično nas se dojmio Chicago i pogled na grad sa 103. kata Sears towera. U Kansas Cityju smo okušali sreću u kasinu, a u Saint Louisu se popeli na The Gateway Arch, znamenitost poznatu kao Vrata zapada na obali rijeke Mississippi. U Clevelandu smo posjetili Hall of Fame and Museum, najpoznatiju kuću rock and rolla. U Pittsburghu smo posjetili glavni ured Croatian Fraternal Union te obavili jako uspješan soping i održali najveći koncert na turneji, u zabavnom parku Kennywood. U New Yorku smo obišli Ground Zero - ostatke nekadašnjih blizanaca, Wall street i Times square. Jedan dan smo proveli i u Washingtonu gdje smo posjetili zgradu hrvatske ambasade u SAD-u i razne znamenitosti poput Washington Monumeta, Lincolnovog memorijala, Bijele kuće...

Zadnji koncert održali smo na tradicionalnom pikniku u Cokeburgu ublizini Pittsburgha.

Na kraju možemo reći da smo jako zadovoljne cjelokupnom turnejom i zahvalne HBZ-u na pozivu, a posebno predsjedniku HBZ-a – gospodinu Bernardu Luketichu. Zahvalne smo i našoj ekipi – vrhunskim glazbenicima i dragim prijateljima: Damiru Bačiću, Željku Lončariću Žecu i Antunu Tuci Nikoliću na odličnim zajedničkim koncertima i izvrsnom provodu tijekom cijele turneje."

Tražilica

NAJGLEDANIJE vijesti

IZDVOJENO IZ ARHIVE


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!