min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Tradicija
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

[VIDEO] 49. Tradicijska manifestacija „Mladost i ljepota Slavonije“

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Petak, 05 Veljača 2016 00:26

U organizaciji Kulturno-umjetničkoga društva „Šokadija“ Stari Mikanovci i pod pokroviteljstvom Općine Stari Mikanovci, ZAKUD-a Vinkovci, Vukovarsko-srijemske županije te Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 30. siječnja 2016. u Domu kulture u Starim Mikanovcima održana je 49. „MLADOST I LJEPOTA SLAVONIJE“.

Opširniju foto galeriju (232 fotografije) donosimo u sekciji:"Medijska praćenja"!

Kompletnu video snimku donosimo na ovom linku!

Mladost i ljepotu Slavonije pokazale su u revijalnom programu djevojke, snaše i momci odjeveni u tradicijske narodne nošnje koje su zablistale na ovogodišnjoj, 49. Tradicijskoj manifestaciji u Starim Mikanovcima. U kategoriji djevojaka predstavile su se Lidija Abramović iz Gunje (Vukovarsko-srijemska županija), Danijela Cvitić iz Donjeg Novog Sela (Vukovarsko-srijemska županija), Lucija Kovačić iz Šljivoševaca (Osječko-branjska županija), Lea Levaković iz Rokovaca (Vukovarsko-srijemska županija), Marina Paulić iz Podgorača (Osječko-baranjska županija) i Brigita Vidaković iz Slavonskog Broda (Brodsko-posavska županija). U kategoriji snaša predstavljene su Marina Gogoljak iz Komletinaca (Vukovarsko-srijemska županija), Josipa Grgić iz Cerne (Vukovarsko-srijemska županija), Ivana Karavidović iz Gundinaca (Brodsko-posavska županija), Marija Klobučar iz Starih Mikanovaca (Vukovarsko-srijemska županija). Đurđica Krbavac iz Osijeka (Osječko-baranjska županija), Nikolina Makovičić iz Orubice (Brodsko-posavska županija) i Branka Trbljanić iz Otoka (Vukovarsko-srijemska županija). U kategoriji momaka predstavili su se Alen Andraković iz Semeljaca (Osječko-baranjska županija), Josip Knežević iz Gradišta (Vukovarsko-srijemska županija), Danijel Kolarević iz Starih Mikanovaca (Vukovarsko-srijemska županija), Martin Kovačević iz Tordinaca (Vukovarsko-srijemska županija), Zvonimir Kulundžić iz Komletinaca (Vukovarsko-srijemska županija), Franjo Levaković iz Rokovaca (Vukovarsko-srijemska županija) i Tin Tomić iz Orubice (Brodsko-posavska županija).

Predstavljanje djevojaka, snaša i momaka pratilo je tročlano stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: mr. sc. Ljubica Gligorević iz Gradskog muzeja Vinkovci, predsjednica te Martina Mišetić, magistra etnologije i kulturne antropologije iz Vinkovaca i Dragica Šuvak, profesorica iz Slatine.

Povjerenstvo je odlučilo da je najbolje predstavljena djevojka Lea Levaković iz Rokovaca, njena prva pratilja Lidija Abramović iz Gunje a druga pratilja Martina Paulić iz Podgorača. Najbolje predstavljenom snašom proglašena je Branka Trbljanić iz Otoka, njena prva pratilja je Nikolina Makovičić iz Orubice a druga pratilja je Đurđica Krbavac iz Osijeka. Alen Andraković iz Semeljaca najbolje je predstavljeni momak, na drugom mjestu je Zvonimir Kulundžić iz Komletinaca, a na trećem Martin Kovačević iz Tordinaca.

Između revijalnih nastupa djevojaka, snaša i momaka nastupala je Muška pjevačka skupina KUD-a „Šokadija“ Stari Mikanovci, Ženska pjevačka skupina „Druge“ KUD-a „Šokadija“ Strizivojna, vokalni solist Jasenko Ivanetić uz Taburaški sastav „Prijatelji“ iz Đakova, te vokalna solistica Marija Pavković Snaša iz Starih Mikanovaca koja je ovom prilikom dobila dukat od načelnika Općine Stari Mikanovci Marija Milinkovića i buket cvijeća od predsjednika KUD-a „Šokadija“ Stari Mikanovci Tomislava Raića. Predstavljena je i djelatnost obućara Krunoslava Pauna iz Donjih Andrijevaca koji je po struci pravnik, ali nastavlja tradiciju svoje obitelji proizvodnjom obuće za folklorna društva te je poznat i izvan granica Republike Hrvatske.

Marko Martinović, dugogodišnji tajnik mikanovačkog KUD-a bio je producent priredbe, scenografiju je postavio Josip Knežević a redatelj je bio Himzo Nuhanović. Za sve sudionike programa i goste organizator je priredio zajedničku večeru u školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Stjepana Cvrkovića Stari Mikanovci uz Tamburaški sastav „Prijatelji“.

Tekst: Željko Vurm (Šokački Portal); Fotografije: Željko Vurm, Ivan Vajler (Šokački Portal); Video: Etno Media

Tražilica

NAJGLEDANIJE

IZDVOJENO IZ ARHIVE


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!