min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Tambura
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Sremci i Vedrana Vukojević predstavljaju zajedničku pjesmu

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Utorak, 21 Svibanj 2013 08:35

NOVI DUET NA TAMBURAŠKOJ GLAZBENOJ SCENI

Sremci i Vedrana Vukojević donose miris proljeća, bijelih bagrema i dunja.

Ovo nije samo priča o pjesmi, ovo je pjesma prepuna emocija koja je nastajala s ljubavlju i idejom da se tradicijska tamburaška glazba zadrži i opstane, ma koliko mi mladi bili i koliko god se susretali s utjecajima novih, modernih i drugačijih zvukova. Ovo je pjesma koja je nadživjela nas same u trenutku snimanja i zbog koje danas život gledamo posve drugim očima.

Pjesma „Bagremi bijeli i dunje mirisne“ opisuje trenutak kada dvoje mladih shvate da ništa na ovom svijetu nije važnije od njih samih i kada je dovoljno pomisliti ili usnuti ono što nas čini sretnim i što nas vodi kroz život. Zvuci tambure bude uspomene i trenutke koje želimo ponovo proživjeti jer znamo da su nam nekada nešto značili i da nam i danas znače, no, jesmo li spremni priznati sebi samima da je to uistinu tako?

Ova pjesma nije priča, to je trenutak pretočen u tekst.

Napisavši ovu pjesmu Dražen Bočkaj, glazbeni urednik Hrvatskog radija Vukovar i dugogodišnji radijski voditelj i novinar, a ujedno i član i tekstopisac svih dosadašnjih pjesama Sremaca, odlučio je povjeriti ju Ivici Pliveliću kako bi od teksta nastala pjesma koju danas imate priliku čuti, a koji ju je uglazbio i aranžirao. Nastala je i ideja kako će ta pjesma biti duet i kako će Sremci zapjevati ju isključivo s djevojkom njihovih godina koja prije svega mora biti Slavonka. Dražen je upitao Vedranu je li zainteresirana za tamburašku pjesmu, poslao joj demo i tu je započela cijela ova priča.

Bez obzira na prijašnje poznanstvo Vedrana je istog trena prihvatila poziv jer, kako je i sama rekla, pronašla se u pjesmi, jer da nije tako nikada ju ne bi pjevala. U pjesmi je pronašla emociju i priču, pronašla je, kako kaže, „ono nešto“ što ovu pjesmu čini perspektivnom i vrijednom. I hvala joj na tome.

Pjesma koja nije nadmašila, već „nadživjela“ sva naša očekivanja.

Ipak, ono što će ovu pjesmu ponajviše obilježiti u našim životima je teška prometna nesreća koja se dogodila na povratku sa snimanja iz studija i trenutak kada su dečki iz benda Vedrani doslovce spasili život. U interesu Vedranina oporavka nismo u niti jednom trenutku izlazili u medije s ovom pričom, a danas smo sretni što je potreban mir i razumijevanje Vedrani uistinu donio brz oporavak.

Pjesma je bila gotova, no s objavom smo čekali sve do trenutka dok se i sami nismo uvjerili da je Vedrana spremna zajedno s nama podijeliti radost koju smo uložili u snimanje, a danas je upravo došao taj dan da svi zajedno možemo reći koliko smo sretni i ponosni, ne samo na pjesmu, već i na prijateljstvo koje nas je još više povezalo ovim slučajem.

Želimo iskoristiti priliku i svi zajedno zahvaliti gospođi koja je vozila iz smjera Ladimirevaca, te mladiću koji je vozio iz smjera Bizovca i koji su jedini zaustavili svoja vozila i pomogli nam u trenutku kada je to bilo najpotrebnije. Na žalost, njihova imena ne znamo, ali neka znaju da ćemo ih zauvijek pamtiti, kao i ekipu hitne medicinske pomoći kojima ne možemo reći samo „hvala“, ali možemo im svima reći da kada god čuju ovu pjesmu želimo da se prepoznaju u njoj jer i oni su postali dio nje nakon svega.

Život je dar, a ova pjesma dar je naše ljubavi prema svima koji vole tamburašku glazbu. 

 Hrabrih i dobrih ljudi ima i uvijek će ih biti, a vjerujemo kako ćete i vi prepoznati ovu pjesmu te kako će ona pronaći put do vaših slušatelja, čitatelja i gledatelja, te kako ćete nam na taj način pomoći da promoviramo istinske vrijednosti tamburaške glazbe jer nam ova pjesma doista puno znači, i emocionalno i profesionalno, ali prije svega glazbeno, jer, glazba je tu da nas povezuje i da se u njoj pronalazimo.

Hvala vam od srca na podršci!

 Veliki pozdrav šalju vam Tamburaški sastav Sremci i Vedrana Vukojević

 Podaci:

Naziv: Bagremi bijeli i dunje mirisne
Izvođač: Sremci i Vedrana Vukojević
Glazba: Ivica Plivelić
Tekst: Dražen Bočkaj
Aranžman: Ivica Plivelić 

 

Tražilica

NAJGLEDANIJE

IZDVOJENO IZ ARHIVE

p r sp


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!