min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Tambura
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

Nova pjesma i prvi spot tamburaškog sastava ZLATNE NITI iz Županje

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Subota, 20 Travanj 2013 20:22

Tamburaški sastav čiji su članovi od svoje najranije dobi krenuli sa sviranjem omiljenih im instrumenata, naravno riječ je o tamburama, i to u KUU "Kristal - Sladorana" u gradu koji je kolijevka tambure - u Županji. Puno vremena proveli su svirajući skupa u KUU, ali ne kao tamburaški sastav nego za potrebe folklora, zbora, a često i za potrebe zabave i veselja. Takav način sviranja itekako im je pomogao u njihovom daljnjem napredovanju u svijetu glazbe. Kao bend, Zlatne niti sa svojim radom počinju početkom 2009, kada se osim u KUU počinju sastajati na samostalnim probama, te odrađuju i prve javne i privatne nastupe.

Koliko su ozbiljno shvatili svoj "posao" govori i činjenica da su početkom 2010. snimili svoj prvi singl, pjesmu "Volim tebe", koju je publika odmah odlično prihvatila, te je pjesma ubrzo postala hit na radio Županji, a vrtjela se i na drugim stanicama diljem RH. S istom pjesmom predstavili su se na festivalu "Zlatni glas Zlatne doline" u Kaptolu. Ubrzo nakon toga snimaju novu pjesmu "Uz garavu i Savu" s kojom se nisu predstavili na nekom od festivala, ali je gotovo preko noći postala omiljena pjesma slušatelja radio postaja, što onih mlađih, a i onih starijih, te je postala svojevrstan sinonim za ovaj bend. Početkom 2011. opet su u studiju, te snimaju svoju "odu" za tamburu, pjesmu "Tamburom se dičim" s kojom su nastupili na festivalu u Kaptolu.

2011.godinu bend označava kao prekretnicu u svom radu. U sastav ulazi novi pjevač, pun iskustva i glazbenog znanja, te se jedan od članova upisuje na Glazbenu akademiju u Osijeku, što im donosi glazbenu ozbiljnost, više glazbenog znanja, složenije aranžmane, itd. Početkom 2012. po prvi puta se predstavljaju "domaćoj" publici na festivalu "Šokačke pisme", u svojemu gradu, s pjesmom "Oči zelene". Ovi, još uvijek mladi momci čija je kvaliteta zasigurno provjerena, sviraju sve vrste zabava, od svatova, zaruka, momačakih i djevojačkih večeri, do rođendana, maturalnih zabava, krštenja, razvoda i svega za što su vam potrebni dobri tamburaši. 

Članovi sastava:

Davor Žderić (prim)
Bruno Jozanović (basprim1)
Petar Vitić (basprim2)
Ivan Miličić (basprim3)
Davor Jokić (bas)
Tomislav Majačić (kontra, pjevač)

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom našem projektu. Najveće zahvale šaljemo Marinu Bandi i Branimiru Majačiću koji su zaslužni za zvuk i sliku. Zahvaljujemo se i našim "glumcima" Lizi, Tvrtku i Marku koji su odlično u spot prenijeli sve naše ideje. Nadalje zahvaljujemo obitelji Pažur iz Cerne na čijem su stanu snimljeni dijelovi spota. Isto tako zahvaljujemo i Josipu i Katarini koji su nam otvorili vrata svoga doma te smo i tamo snimili neke scene. Posesbna zahvala ide i našem prijatelju i sponzoru Darku Kupusoviću u čijem su lokalu također snimljene mnoge scene (Caffe bar President - Županja). Zahvaljujemo se i svima Vama koji pratite i podržavate naš rad. Vaš tamburaški sastav Zlatne Niti.

GRAD POD SNIJEGOM
Tekst / Glazba : Tomislav Majačić
Aranžman : Tomislav Majačić / Marin Bando
Audio Produkcija : Marin Bando
Video Produkcija : Branimir Majačić

Tražilica

NAJGLEDANIJE

IZDVOJENO IZ ARHIVE

p r sp


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!