min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Folklor
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

U Punitovcima održana 3. Manifestacija „Dođi milo, dođi drago“

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Utorak, 04 Srpanj 2017 14:58

Svečanim mimohodom od Općine Punitovci do velikog šatora na školskom igralištu, te kulturno-umjetničkim programom u šatoru, 1. srpnja 2017. u Punitovcima je održana 3. FOLKLORNA MANIFESTACIJA „DOĐI MILO, DOĐI DRAGO“ I PROSLAVA 50. OBLJETNICE OSNIVANJA KUD-a „VESELI ŠOKCI“ PUNITOVCI.

Prije polaska svečanog mimohoda punitovačkim ulicama u dvorani Općine Punitovci Povelju povodom sklapanja prijateljstva i suradnje između HKUD-a „Sveti Ante“ Dretelj, općina Čapljina, Bosna i Hercegovina i KUD-a „Veseli Šokci“ Punitovci potpisali su predsjednica gostujućega KUD-a Ivana Vidić i predsjednik KUD-a domaćina Igor Kovačević.

Opširniju foto galeriju (670 fotografija) donosimo u sekciji: "Medijska praćenja"!

Sudionici svečanoga mimohoda – Mažoretkinje KUD-a „Sklad“ Đakovo, domaći KUD „Veseli šokci“ – dječja i odrasla folklorna skupina uz pratnju tamburaša, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Sveti Ante“ Dretelj, BiH i KUD „Gradina“ Polača predstavili su se kraćim nastupima na kružnom toku kod crkve u središtu sela a zatim su se uputili na igralište mjesnog nogometnog kluba, u veliki šator. Pratio ih je i kandžijaš koji je usput pucao kandžijom. Mještani su ukrasili svoje prozore i kapije ponjavcima, ručnim radovima i cvijećem te lutkama u narodnim nošnjama. Izašli su na ulice kako bi pozdravili sudionike svečanog mimohoda.

Na početku programa sudionike i goste pozdravila je predsjednica Općine Punitovci Jasna Matković a, između ostaloga, istaknula je:

Prigodnim pozdravom nazočnima se obratio i dožupan Osječko-baranjske županije Goran Ivanović:

Predsjednik KUD-a „Veseli šokci“ Punitovci također se obratio svima:

Prvi voditelj KUD-a slavljenika, Mirko Knežević, evocirao je mnoge uspomene i ispričao zanimljive anegdote iz rada i gostovanja KUD-a a na kraju je dodao:

Tijekom proteklih pedeset godina „Veseli šokci“ imali su i prekida u radu a zadnja obnova djelovanja bila je prije pet godina. Na svečano uređenoj i lijepo okićenoj pozornici prvi su se predstavili domaćini – odrasla folklorna i tamburaška skupina KUD-a „Veseli šokci“ Punitovci, zatim su članovi Muške vokalne skupine „Bećarine“ KUD-a „Tena“ Đakovo izveli hrvatsku himnu „Lijepa naša domovino“ a u nastavku programa nastupali su opet domaćini pa Mažoretkinje KUD-a „Sklad“ Đakovo, HKUD „Sveti Ante“ Dretelj (BiH), Dječja folklorna skupina KUD-a domaćina, Muška vokalna skupina „Bećarine“ KUD-a „Tena“ Đakovo, KUD „Gradina“ Polača, KUD „Vesela šokadija“ Lapovci, Ženska vokalna skupina „Đakovčanke“, ponovno HKUD „Sveti Ante“ Dretelj i opet odrasla folklorna skupina KUD-a domaćina. Na kraju programa izmijenjeni su pokloni i dodijeljene zahvalnice. Program su vodile Marija Perić i Irena Mihaljević. 

Tijekom programa, uz veliki šator bili su postavljeni prigodni štandovi na kojima su slovačke i šokačke udruge žena Općine Punitovci izlagale i prodavale uporabne i ukrasne predmete, prehrambene proizvode, Likovna kolonija „Kontrast“ iz Josipovca Punitovačkog prodavala je umjetničke slike a organizatori su pripremili izbor jela i pića za sve sudionike i goste.

U zabavnom dijelu programa posjetitelje je zabavljao glazbeni sastav „Strossmayer“.

Tekst, fotografije i tonski prilozi: Željko Vurm (Šokački Portal)

Tražilica

NAJGLEDANIJE

IZDVOJENO IZ ARHIVE


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!