min kulture header potpora 2015SPfacetwityouvim

logo-banner

reklama banner_top_header_em.png

 

NAJNOVIJE

 • Folklor
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

[VIDEO] 21. Folklorna manifestacija „U Budrovci, na Nedilju bilu“

 • OBJAVIO:  Šokački Portal (Kontakt email: redakcija@sokacki-portal.com)
 • DATUM OBJAVE:
 • Četvrtak, 07 Travanj 2016 17:01

U organizaciji Kulturno-umjetničkoga društva „Šokadija“ Budrovci, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županje i Grada Đakova a u okviru 8. Dana vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije 3. travnja 2016. održana je 21. FOLKLORNA MANIFESTACIJA „U BUDROVCI, NA NEDILJU BILU“. Folklornom dijelu programa u dvorani Društvenog doma prethodila je 14. Smotra pučkoga crkvenog pjevanja u Crkvi svetoga Nikole biskupa i otvorenje izložbe likovnih radova Budrovačke likovne kolonije „BuLiK“ koju je pripremila Osnovna škola Budrovci.

Opširnije foto galerije (186 fotografija) donosimo u sekciji: "Medijska praćenja" - LINK 1 / LINK 2!

14. Smotra pučkoga crkvenog pjevanja (KOMPLETNA VIDEO SNIMKA - LINK)

Smotra je počela misnim slavljem kojega je predvodio domaći župnik Damir Stanić a nakon mise predstavile su se Ženska pjevačka skupina Crkve svetoga Nikole biskupa Budrovci (Dan nam svečan osvanu i Slavna Majko Spasitelja), Ženska pjevačka skupina KUD-a „Hrvatska čitaonica“ Selci Đakovački (Uskrsnu janje žrtveno i Gospodin slavno uskrsnu), Muška pjevačka skupina „Rakijaši“ KUD-a „Krešimir Šimić“ Podcrkavlje (Veliko je sad veselje i Isukrst je uskrsnuo), Ženska klapa „Certissa“ Đakovo (Raduj se, raduj, Kraljice neba, i Veliko je sad veselje), Izvorna pjevačka skupina „Semeljačke snaše“ Semeljci (Gospodin slavno uskrsnu i Veliko je sad veselje) i Pučke pjevačice Župne crkve svetoga Lovre đakona i mučenika iz Baranjskog Petrovog Sela (Veliko je sad veselje i Radosni dan nam svanuo). Poslije nastupa predstavnici svih pjevačkih skupina dobili su prigodne zahvalnice a program je vodio Željko Vurm.

Otvorenje likovne izložbe Druge likovne kolonije „BuLiK“

Već drugu godinu Osnovna škola Budrovci organizirala je izložbu likovnih radova Budrovačke likovne kolonije „BuLiK“ u društvenom domu u Budrovcima. Izložba je postavljena u prostoriji uz dvoranu gdje se održavao folklorni program. Prilikom otvaranja izložbe okupljenim mještanima, gostima iz Osnovne škole „Vjekoslav Parać“ iz Solina, sudionicima folklorne manifestacije „U Budrovci, na Nedilju bilu“ i nazočnim mještanima prigodnim riječima obratili su se ravnatelj Osnovne škole Budrovci Ivan Jukić i akademska kiparica Katarina Kuric, djelatnica OŠ Budrovci i OŠ „Vladimir Nazor“ Đakovo. Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Đakova Zoran Vinković. Izložene su slike folklorne tematike, motivi narodnih nošnji, portreti folkloraša, slavonski pejzaži i lokalna tradicijska arhitektura. Autori slika su likovni umjetnici iz slikarskih udruga „Suncokret“ Đakovo, „Kontrast“ Josipovac Punitovački, Likovna radionica Slavonski Brod te učenici Osnovne škole Budrovci. Izložba je prodajnog karaktera i svakodnevno je otvorena za posjetitelje.

Folklorni program (KOMPLETNA VIDEO SNIMKA - LINK)

Pred prepunom dvoranom mještana i gostiju iz Zagreba, Komiže s otoka Visa, Baranjskog Petrovog Sela, Podcrkavlja kod Slavonskog Broda, Đakova, Selaca Đakovačkih, Josipovca Punitovačkog, Semeljaca i drugih susjednih mjesta članovi dječje i odrasle folklorne skupine KUD-a „Šokadija“ Budrovci, uz pratnju tamburaškog sastava, izveli su pjesmu Smotre „Bila Nedilja“ za koju je stihove i glazbu napisao Željko Vurm, tajnik KUD-a i voditelj programa.

Voditelj je pozdravio sve sudionike programa, goste i posjetitelje, a prigodnim riječima nazočnima su se obratili Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i razvoj Osječko baranjske županije iz Osijeka i Zoran Vinković, gradonačelnik grada Đakova. Cjelokupni program i redoslijed gostujućih skupina pogledajte u video snimci!

Poslije programa domaćini su počastili sve sudionike manifestacije i goste zajedničkom večerom a posjetitelje u dvorani zabavljao je Tamburaški sastav „Brace“ iz Budrovaca.

Tekst: Željko Vurm (Šokački Portal); Fotografije: Mario Sikra (Šokački Portal); Video: Etno Media

Tražilica

NAJGLEDANIJE

IZDVOJENO IZ ARHIVE


ISSN broj elektroničke publikacije: 1848-8072 Izrada i održavanje: ETNO MEDIA 2012-2015 Sva prava pridržana!